Elbilar och hybridbilar ökar kraftigt

  • I dag finns det omkring 60 000 laddbara bilar i Sverige.
  • Elbilen Tesla Model S är en av de mest populära elbilarna i dag.

Elbilar och hybridbilar har ökat med 60 procent i Sverige. Och nu är det rätt läge att haka på trenden, med det nya bonus malus-systemet belönas du nämligen med 60 000 kronor om du köper en ny elbil.

Laddbilar fortsätter att öka, framförallt i storstäderna. I våras meddelade Power Circle att antalet laddbara bilar fördubblats på 18 månader. Och statistik från branschorganisationen Bil Sweden visar att nyregistrerade elbilar och laddhybrider ökade med 60 procent i Sverige och 66 procent i Stockholm under årets första kvartal. Det betyder att var tionde ny bil i Stockholms län är laddbar.

I dag finns det omkring 60 000 laddbara bilar i Sverige, majoriteten av dem är laddhybrider som kan drivas med både el och bensin.

Här är topp 5 mest populära elbilar och hybridbilar:

1. Volkswagen Passat GTE (Laddhybrid)
2. Mitsubishi Outlander PHEV (Laddhybrid)
3. Volvo V60 PHEV (Laddhybrid)
4. Tesla Model S (Elbil)
5. Nissan Leaf (Elbil)
Källa: Elbilsstatistik från augusti 2018

Funderar du på att köpa en elbil? Läs vår intervju med elbilsexperten Gordon Strömfelt.

Framtiden för laddbara fordon

Power Circle tror att Sverige kommer ha omkring 100 000 laddbara bilar om cirka 15 månader och enligt Bil Swedens prognos kommer var fjärde ny bil i Sverige att vara laddbar år 2021.

Den 1 juli 2018 infördes det nya bonus malus-systemet som bland annat innebär att du belönas med en bonus på 60 000 kronor om du köper en ny elbil, alltså en högre bonus än den tidigare supermiljöbilspremien på 40 000 kronor. Läs mer här.

Ecodriving

Ecodriving – många har dålig koll på bränslesnål bilkörning

Ecodriving gynnar både miljön och din plånbok. Men många svenskar har i dag dålig koll på ecodriving. Vet du hur man kör miljövänligt? Här kommer…

Leasa eller köpa bil

Leasa eller köpa bil – vad är bäst?

För att ta reda på om det är bäst att leasa eller köp bil har vi listat för- och nackdelar med de olika alternativen. Dessutom…

Bilfinansiering

Bilfinansiering – här är alternativen

Billån, privatlån eller medlemslån? Det finns många olika sätt att finansiera bilen på. Här är en snabb guide om bilfinansiering.

vilken färg på bilen är bäst

Vilken färg på bilen är bäst för andrahandsvärdet?

Vill du öka chansen för att kunna sälja din bil vidare till ett bra pris är det viktigt att välja en bilfärg som attraherar köparen.…

Dieselbilar framtid

De nya miljözonerna – så påverkas du som bilägare

Från och med 2020 får Sveriges kommuner möjligheten att införa tre olika miljözoner för fordonstrafik. Privata Pengar reder ut vad detta innebär i praktiken. Vilka…

Visa fler