Så håller du koll på dina abonnemang

  • Har du överblick på allt du prenumererar på? Appen Mina Tjänster håller koll på alla dina återkommande avgifter åt dig.

Musiktjänster och digitala tv- och tidningsabonnemang blir allt vanligare. Men det kan vara svårt att hålla koll på allt du prenumererar på. Här är appen som hjälper dig.

Spotify, Netflix och Viaplay. De senaste åren har strömningsstjänster för bland annat musik och tv ökat lavinartat. Utöver det tillkommer mobiltelefonen, digital-tv och tidningsprenumerationer. Enligt en undersökning från IRM betalar svenska hushåll i snitt 17 000 kronor om året för mobil, internet, betal-tv och morgontidningar.

Håller koll på dina återkommande utgifter

De allra flesta digitala tjänster och prenumerationer bygger på olika sorters abonnemang där du betalar en mindre kostnad varje månad. Men det kan vara svårt att hålla koll på alla prenumerationer och många mindre köp kan bli stora utgifter med tiden.

Mina Tjänster är appen som hjälper dig att hålla koll på alla abonnemang. Här kan du få översikt på alla dina återkommande utgifter – alltifrån mobiltelefonen till den digitala tidningsprenumerationen eller gymkortet. Mina tjänster tar också reda på var det finns pengar att spara  genom att jämföra olika alternativ åt dig.

Gör så här för att hitta och avsluta oönskade abonnemang:

• Ladda ner appen Mina Tjänster på GooglePlay eller AppStore. Alternativt kan du gå in på Minatjanster.se och skapa ett konto.

• Synka appen med ditt bankkonto via BankID – då kan Mina Tjänster hitta och lista alla dina återkommande abonnemangstjänster.

• Välj valfritt abonnemang och tryck på ”säg upp”. Du bekräftar uppsägningen med BankID, och sen tar Mina Tjänster kontakt med företaget och ser till att tjänsten blir uppsagd.

• Mina tjänster meddelar dig när uppsägningen är bekräftad.

hur mycket får jag i pension

1 av 4 över 55 år vet inte hur mycket de kommer få i pension

Många svenskar i 60-årsåldern har dålig koll på hur mycket de kommer få i pension och önskar att de hade satt sig in i pensionssystemet…

Tradingmamman

Tradingmamman: ”Jag sparar på ett vanligt sparkonto”

Tradingmamman Patricia Hjärtner har handlat med aktier i 18 år och livnär sig i dag på daytrading. Hon driver också bloggen Tradingmamman och utbildar andra…

Hur blir man rik

Hur blir man rik? Tre stora ekonomiprofiler svarar!

Tjäna pengar och bli ekonomiskt oberoende. Kan alla lyckas med det? Hur blir man rik egentligen? Vi lät tre riktiga proffs på sparande dela med…

Pensionsspara

Pensionsspara – Expertens 9 bästa tips som ökar din pension

Oavsett om du har lång eller kort tid kvar till din pension finns det många sätt att öka pensionen på. Vi har pratat med en…

pension vid 61

9 tips till dig som vill gå i pension vid 61

Drömmer du om att gå i pension vid 61? Du är inte ensam. Men för de allra flesta sätter ekonomin käppar i hjulen. För att…

Visa fler