Det här gör svenskarna med sin skatteåterbäring

 • Sol och värme är det som lockar svenskarna i början av sommaren. Italienska Amalfikusten är mångas favorit.
 • 11 procent av de tillfrågade vill lägga sin skatteåterbäring på fler och dyrare resor – till exempel till Puro Beach på Mallorca.

I juni återbetalas det drygt 23 miljarder till de som har betalat för mycket i skatt. Men vad gör vi med vår skatteåterbäring? Här är hela listan.

Innan midsommar får cirka 3,2 miljoner personer dela på drygt 23,5 miljarder kronor i skatteåterbäring. Det är den andra rundan med utbetalningar – en halv miljon människor fick sin skatteåterbäring redan till påsk.

Resa, amortera och renovera

Enligt en undersökning gjord av Sifo på uppdrag av resebyrån Ticket så vill svenskarna först och främst fylla hålen i sin vardagsekonomi – men undersökningen visar också att många av oss prioriterar resor när vi får pengar över. Fler och dyrare resor är det som lockar oss följt av amorteringar och att renovera sin bostad.

Många längtar efter sol och värme

Men resesuget har också att göra med tidpunkten för själva skatteåterbäringen – i början av sommaren längtar vi efter sol och värme.
– När skatteåterbäringen betalas ut blir det alltid ett ökat tryck på bokningarna, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket Privatresor.

Så svarar svenskarna att de använder skatteåterbäringen

 1. Fylla hål i vardagsekonomin
 2. Åka på fler eller dyrare resor
 3. Amorterar på lånen
 4. Renovera och förändra hemma
 5. Nöjen som bio, konserter och liknande
 6. Heminredning
 7. Restaurangbesök
 8. Nya kläder
 9. Ny bil
 10. Presenter

Källa: Tickets Sifo-undersökning

Taggar

Köpa bostad utomlands

Köpa bostad utomlands – 12 tips till dig som är redo att ta steget

Är du sugen på att köpa bostad utomlands? Vägen dit behöver inte vara svår. Om du är noggrann i din planering och tar juridisk hjälp…

bästa kreditkortet på resan

Så får du tag på det bästa kreditkortet på resan

Letar du efter det bästa kreditkortet för resan? Det finns en del saker du bör titta på. Här får du en snabb checklista som du…

resegaranti

Resegaranti – nya reselagar skyddar dig som konsument

Nu omfattas fler resenärer av resegaranti. Den 1 augusti införde regeringen en ny paketreselag och en ny resegarantilag – här är dina nya rättigheter.

solsemester juli

Solsemester i juli – här får du mest sol för pengarna

Sugen på solsemester i juli? Har du koll på vilken plats du får mest sol för pengarna – i Venedig eller på Rhodos? Här får…

reseappar

9 gratis reseappar inför resan

Håller koll på ditt vaccin, hjälper dig att packa och åka kollektivtrafik och låter dig vila några timmar på hotell under en flygförsening – här…

Visa fler